top of page

Всяко дарение добавя смисъл! Продължаваме напред...


В нашата поредица от истории "Всяко дарение добавя смисъл!", продължаваме да разказваме за хората, които носят самарянските каузи в сърцето си и със свое действие, труд, дарителство, доброволчество, променят в действителност ситуацията за хората, на които ние в "Самаряни" помагаме.


Това е поредната истинска история...


Преди година, жена, която напускаше Кризисен център "Самарянска къща", трябваше да се отправи към жилището си, което беше напълно празно, с две думи - на "голи" стени. Тогава тя получи огромна дарителска подкрепа под формата на мебели, уреди и оборудване, в рамките на обявената от Сдружение "Самаряни" дарителска инициатива. Включиха се много старозагорци-дарители, доброволци и служители... и така за месец в празните стаи се появиха диван, секции, легло, телевизори, кухненеско оборудване, маса, столове, кранове, мивки, прибори, кухненска посуда, микровълнова печка, кафемашина и още, и още неща, които създадоха атмосфера на функционален и уютен дом. Тук, осем месеца - ден, след ден, благодарение на тази подкрепа, се сбъдваше мечтата на една жена - да има достоен живот. Преди броени дни разбрахме, че земния път на тази жена е свършил..., но че нейната воля е, получените дарени вещи да продължат да носят щастие на някоя друга жена, и че тя ще се радва, така както тези вещи са стоплили нейното сърце, така да донесат надежда и на някой друг. Ние от "Самаряни" стояхме пред предизвикателството - в рамките на два дни да организираме преместването на много мебели и покъщнина. Както повечето хора знаят, повече от 22 години, ние в "Самаряни" предоставяме ширикоспектърна подкрепа на деца и техните семейства. Срещаме много хора, които споделят своята житейска история с нас. Такава беше и ситуацията с младо момиче, което имаше нужда от материална подкрепа и нов тласък в своята житейската ситуация. Новината за мебелите, които търсеха нов дом, в който да донесат различност, ни намери на точното време. За нас нямаше съмнение, че това не е случайност, и решихме да действаме... Свързахме се с Тодор Янков, който и преди това ни беше помагал с транспорт и пренасяне на дарени мебели. Независимо, че неговата фирма, от известно време работеше на територията на друг голям град, той без да се замисли - откликна, и още на следващия ден, заедно с четирима от своите работници, беше с нас и пренасянето започна... За няколко часа доброволци и самарянски служители успяхме да преместим всички мебели в новия дом. Бяхме изтощени, но удовлетворени..., а щастието, радостта, изумлението, благодарността в очите на младото момиче, което получи мебелите - не се описват с думи. Вярваме, че това е ден първи за един нов, променен живот!

Как да не продължим да говорим и благодарим на Тодор Янков, който дари време, собствени ресурси и средства и ни помогна да осъществим последната воля на една жена, да подарим надежда за нов живот, като добавим стойност и подкрепа, и да преборим поредната невъзможност! БЛАГОДАРИМ!


И така... продължаваме напред!

76 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page