top of page

Георги Ханзъров, който безкористно и самоотвержено подкрепя хора, бягащи от войната

Актуализирано: 21.11.2022 г.


Добротворецът: Георги Ханзъров, скромен, деликатен, стоящ в сянка, със сърце, което до последния миг не спира да тупти, за да помага на другите. Днес той не е сред нас…, коварно заболяване прекъсва живота му, но делата му остават знайни завинаги.  Добротворството: Активността на Георги Ханзъров в подкрепа на украинските бежанци в регион Стара Загора е забележителна. От самото начало на войната, започнала на 24.02.2022 г., той започва свои акции в подкрепа на бягащите от войната деца и възрастни. Превозва със собствен транспорт и средства хора от границата, търси и настанява майки с деца, пристигащи директно от зоните на военен конфликт, приютява деца и възрастни, които няма къде да се подслонят. Ремонтира жилища, където предстои да бъдат настанени семейства. Помага на организации, придружава хора, превозва хуманитарна помощ, участва в кризисни хуманитарни акции. За период от шест месеца е помогнал на няколко стотин души. Неговата скромност и деликатност е известна на всички, които го познаваха. Винаги държеше да остане в сянка. Никога не се оплака, не възрази, не потърси нещо за себе си. Огромното му, добро сърце не спря да помага дори в най-трудните му моменти... България имаше прекрасен и достоен човек. Той обичаше с цялото си сърце Украйна, където често пътуваше от 2015 г. Неговото доброволчество беше безкористно и самоотвержено. Бихме искали неговият пример да се помни...  Номинацията получихме от:  Фондация “Мисия Криле”, подкрепена от украинските бежанци в община Стара Загора

Добротворецът: Георги Ханзъров, скромен, деликатен, стоящ в сянка, със сърце, което до последния миг не спира да тупти, за да помага на другите. Днес той не е сред нас…, коварно заболяване прекъсва живота му, но делата му остават знайни завинаги.


Добротворството: Активността на Георги Ханзъров в подкрепа на украинските бежанци в регион Стара Загора е забележителна. От самото начало на войната, започнала на 24.02.2022 г., той започва свои акции в подкрепа на бягащите от войната деца и възрастни. Превозва със собствен транспорт и средства хора от границата, търси и настанява майки с деца, пристигащи директно от зоните на военен конфликт, приютява деца и възрастни, които няма къде да се подслонят. Ремонтира жилища, където предстои да бъдат настанени семейства. Помага на организации, придружава хора, превозва хуманитарна помощ, участва в кризисни хуманитарни акции. За период от шест месеца е помогнал на няколко стотин души.

"Неговата скромност и деликатност е известна на всички, които го познаваха. Винаги държеше да остане в сянка. Никога не се оплака, не възрази, не потърси нещо за себе си. Огромното му, добро сърце не спря да помага дори в най-трудните му моменти...


България имаше прекрасен и достоен човек. Той обичаше с цялото си сърце Украйна, където често пътуваше от 2015 г. Неговото доброволчество беше безкористно и самоотвержено.


Бихме искали неговият пример да се помни..."


Номинацията получихме от: Фондация “Мисия Криле”, подкрепена от украинските бежанци в община Стара Загора


251 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page