top of page

Да си подариш подарък...


Повечето от нас обичат своя рожден ден, зараден с емоции, очакване, приятели, вкусна храна, поздрави от приятели и разбира се ПОДАРЪЦИИИ!  Така започва поредната  история от самарянската поредица - "Всяко дарение добавя смисъл!", в която разказваме за хора, които със свое действие, труд, дарителство, доброволчество, променят в действителност житейската история на хората, на които ние в "Самаряни" помагаме.   На 12.10., в дарителската ни сметка, пристигна финансова сума... Дарителят, млада жена, не е посочила своята воля в основанието на дарението. По името от извлечението разпознаваме коя е тази млада жена и тъй като за нас е важно с нашите дарители да бъдем партньори и техните дарения да отиват точно там, където те желаят, пишем кратко съобщение с благодарност и молба да бъде посочено към коя кауза да насочим дарението. Получаваме отговор кратък отговор: "Няма за какво да ми благодарите, аз трябва да съм благодарна за грижите, които полагате за хората. Всеки трябва да помага с каквото може.  Желанието ми е да даря за сдружението, но ме трогна най-вече инициативата за закрила на жени и деца, жертви на насилие." Всеки дарителски жест, доброволчество, подкрепа,... изпълва с огромна благодарност сърцата ни! И така ние попълваме детайлите и продължаваме напред, опитвайки се да дадем най-доброто от себе си... Днес е 13.10., и напълно неслучайно разбираме, че нашата прекрасна дарителка, днес е рожденичка... Всъщност вчеращният й жест на дарителство е подарък, с който тя реши да зарадва някой нуждаещ се, преди да получи своите подаръци, поздрави и мигове щастие! Да си подариш такъв подарък за рожденния ден е толкова благославящо!  Честит Рожден Ден, скъпа М.! Бъди здрава, благословена и нека винаги  сърцето ти, дома ти, живот ти, бъдат пълни с мечти, сбъднатост, любов и вдъхновение!  „Ръка, която дава - не обеднява. Сърце, което обича - не остарява!”  Карло Колоди

Повечето от нас обичат своя рожден ден, зареден с емоции, очакване, приятели, вкусна храна, поздрави и разбира се ПОДАРЪЦИИИ! Така започва поредната история от самарянската поредица - "Всяко дарение добавя смисъл!", в която разказваме за хора, които със свое действие, труд, дарителство, доброволчество, променят в действителност житейската история на хората, на които ние в "Самаряни" помагаме. На 12.10., в дарителската ни сметка, пристигна финансова сума... Дарителят, млада жена, не е посочила своята воля в основанието на дарението. По името от извлечението разпознаваме коя е тази млада жена и тъй като за нас е важно с нашите дарители да бъдем партньори и техните дарения да отиват точно там, където те желаят, пишем кратко съобщение с благодарност и молба да бъде изразена дарителската воля. Получаваме кратък отговор: "Няма за какво да ми благодарите, аз трябва да съм благодарна за грижите, които полагате за хората. Всеки трябва да помага с каквото може. Желанието ми е да даря за сдружението, но ме трогна най-вече инициативата за закрила на жени и деца, жертви на насилие."

Всеки дарителски жест, доброволчество, подкрепа,... изпълва с огромна благодарност сърцата ни! И така ние попълваме детайлите и продължаваме напред, опитвайки се да дадем най-доброто от себе си... Днес е 13.10., и напълно неслучайно разбираме, че нашата прекрасна дарителка, днес е рожденичка... Всъщност вчеращният й жест на дарителство е подарък, с който тя реши да зарадва някой нуждаещ се, преди да получи своите подаръци, поздрави и мигове щастие! Да си подариш такъв подарък за рожденния ден е толкова благославящо! Честит Рожден Ден, скъпа М.! Бъди здрава, благословена и нека винаги сърцето ти, дома ти, живот ти, бъдат пълни с мечти, сбъднатост, любов и вдъхновение! „Ръка, която дава - не обеднява. Сърце, което обича - не остарява!”

Карло Колоди

53 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page