top of page

Деси и Пролет забъркаха отново нещо вкусно и здравословно с децата в "Самарянска къща"


Деси и Пролет,  книжните пекарки от Trouble Bakers за пореден път посетиха Кризисния център, където заедно с деца и майки забъркаха поредната порция здравословни и вкусни бонбон! Децата още разказват с грейнали очи за това неделно, кулинарно ателие, в което с изненада откриха, че името на Пролет е като пролетта навън, а звънкия глас на Деси е толкова прекрасен, че могат да я слушат и още и още как им чете от книжката "Вълшебната гора" и да задават до безкрай въпроси: "Наистина ли има вълшебна гора? Къде се намира тя? Кой живее в нея?..."  За себе си Деси и Пролет казват: "Ние сме Деси(с лава) и Про(лет) и се познаваме от векове. Обичаме да четем, пишем, печем и ядем всякакви сладкиши и солениши."  Те споделят тази своя страст с малки и големи, като организират занимания, които обединяват вкуса на хранта с любовта към четенето на книги. Имат мечта... да запалят всяко дете да обича да чете и да приготвя вкусни рецепти, такива каквито самите герои в книгите приготвят или си похапват. Когато дойдат в Стара Загора, Деси и Пролет не пропускат да подарят незабравимо преживяване в поредното майсторско ателие, в което четат на децата в "Самаряска къща" и приготвят заедно с тях, някой сладкиш или солениш. При последното им посещение в неделя, на 26. март, 5 деца от Кризисняи център научиха как да си забъркат здравословни бонбони. И разбира се вкусът и аромата на храната запечатаха удоволствието в ума на всяко дете от прочетената книга и забавлението да бъркаш нещо вкусно заедно с някой друг.  Благодарим на Деси и Пролет за вкусните мигове, които ни подаряват и за усмивките и детските спомени, които случват за децата, защото всички заедно вярваме, че #ДетствотоНеБиваДаБоли и много се стараем, всяко дете да запечата нови, щастливи мигове детство в ума си!

Деси и Пролет, книжните пекарки от Trouble Bakers за пореден път посетиха Кризисния център, където заедно с деца и майки забъркаха поредната порция здравословни и вкусни бонбон! Децата още разказват с грейнали очи за това неделно, кулинарно ателие, в което с изненада откриха, че името на Пролет е като пролетта навън, а звънкия глас на Деси е толкова прекрасен, че могат да я слушат и още и още как им чете от книжката "Вълшебната гора" и да задават до безкрай въпроси: "Наистина ли има вълшебна гора? Къде се намира тя? Кой живее в нея?..."

За себе си Деси и Пролет казват: "Ние сме Деси(с лава) и Про(лет) и се познаваме от векове. Обичаме да четем, пишем, печем и ядем всякакви сладкиши и солениши."

Те споделят тази своя страст с малки и големи, като организират занимания, които обединяват вкуса на хранта с любовта към четенето на книги. Имат мечта... да запалят всяко дете да обича да чете и да приготвя вкусни рецепти, такива каквито самите герои в книгите приготвят или си похапват. Когато дойдат в Стара Загора, Деси и Пролет не пропускат да подарят незабравимо преживяване в поредното майсторско ателие, в което четат на децата в "Самаряска къща" и приготвят заедно с тях, някой сладкиш или солениш. При последното им посещение в неделя, на 26. март, 5 деца от Кризисняи център научиха как да си забъркат здравословни бонбони. И разбира се вкусът и аромата на храната запечатаха удоволствието в ума на всяко дете от прочетената книга и забавлението да бъркаш нещо вкусно заедно с някой друг.

Благодарим на Деси и Пролет за вкусните мигове, които ни подаряват и за усмивките и детските спомени, които случват за децата, защото всички заедно вярваме, че #ДетствотоНеБиваДаБоли и много се стараем, всяко дете да запечата нови, щастливи мигове детство в ума си!



27 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page