top of page

Децата и колектива на ДГ № 68 “Патиланско царство”, които помагат да има усмивки по детските лица


Диляна Пенева, Деяна Георгиева, Мария Харманджиева и Мария Йочева са част от Обществения съвет към ДГ № 68 ,,Патиланско царство”.


Те изпратиха своята номинация с думите: “В царството на патиланците, освен весели игри, забавни моменти и много, ама много любов, всеки ден, във всяко време целият екип се стреми да посява по зрънце от добротата, съпричастността и толерантността в сърцата на малките граждани. Те непрестанно демонстрират алтруизъм и емпатия помежду си, в общуването си с нас и с всички, които са били свързани, свързани са и ще бъдат свързани занапред с ДГ № 68 “Патиланско царство”. Ние сме свидетели на всички усилия, на огромния труд и усмивката, които всеки път педагозите влагат във взаимодействието си с децата. Те са силни, защото мечтаят един ден, когато децата поемат по своя път, да знаят, да вярват и да усещат, че доброто е в тях, че те могат във всеки момент, помагайки на някого да променят света.


Вярваме, че когато децата ни растат в атмосфера на любов, те се учат на любов и ще станат истински добри хора, които вървейки по своя житейски път ще оставят след себе си следи, добър отпечатък в сърцето на друг, надежда в душата.


Целият екип работи с убеждението, че деца, в които е посята вяра и доброта стават възрастни, които сеят в пъти повече от същото, защото ключът за щастие е в детството. Желанието да посеят добро в сърчицата на малките патиланчета, това ги прави специални като екип. Водени от желанието да избират добротворството всеки път децата усещат как, проявявайки алтруистичност, емпатийност и загриженост светът става по-шарен, по-хубав, по-красив.


Екипът на ДГ №68 “Патиланско царство” знаят, че децата усещат по-различен начин, доверяват се на емоциите си, изразяват ги и това ги прави свободни да попият всичко, на което стават свидетели. Усещайки безспорно позитивната енергия на учителите, те наистина отварят детските си сърца и даряват още повече любов... А има ли по-силно нещо от детската любов?


През изминалите учебни години, благодарение на желанието на всички от ДГ №68 “Патиланско царство”, заедно с децата да усещат силата на добротворството, вземат участие в благотворителни каузи и инициативи. Трудно е да се опише вибрацията, която имат, вибрацията, която носят... Усеща се, има я, предават я."


Децата и колектива на ДГ № 68 “Патиланско царство”, които усещат силата на добротворството и участват в каузи, като помагат да има усмивки по детските лица и радост в сърцата на възрастните


Добротворците: Децата и колектива на ДГ № 68 “Патиланско царство”

Добротворството: Непосредствено преди Великденските празници децата и екипът на детската градина създават истинска великденска магия, изпълнена с доброта.

Г-жа Росица Димитрова, Директор на детското заведение, с радост, представя идеята, която за за пореден път да обединява децата в името на нещо добро. Г-жа Димитрова е истински вдъхновител и запалва с лекота малки и големи - всички. Идеята става реалност за изключително кратко време. Каузата, зад която застават единодушно децата и екипът на детската градина, е кампанията на Фондация “Капачки за бъдеще” - за закупуване на първата детска линейка за гр. Стара Загора. Отправен е призив и е организиран великденски базар под мотото “Заедно можем повече – сплотени успяваме във всичко“.

Всички се включват и творят прекрасни великденски украси, подаръци и опаковани лакомства, изработени от големите и малките ръчички. Събраната сума е в размер на 1000,00 лева. Така проявените усилия, любов, ентусиазъм и съпричастност, стават пример за околните. А изборът на деца и родители, това да се случи точно в Страстната седмица, увеличава магията и вълшебните последици от нея.

Паралелно с тази инициатива, в “ДГ №68 “ Патиланско царство” са провеждани и много други дарителски инициативи:

  • Великденски благотворителен базар с Ротари клуб;

  • съвместно със старозагорска община - благотворителен базар „Заедно за Коледа“;

  • изработени и дарени са картички за Коледа и за Баба Марта в дом за възрастни хора „Богоявление".

У патиланците прекрасни се усеща готовност, мотивация и все по-голямо желание за всяка следваща инициатива. Знаят, че след приключването й, те ще се чувстват още по-значими и удовлетворени, ще се чувстват герои - такива, каквито са всъщност. Екипът непрестанно им показва как заедно да надграждат усета си за добротворство и съпричастност. И децата се учат, че всеки ден можем да правим дребни неща от обич един към друг – като да отстъпиш мястото си или просто да кажеш добра дума…

“Не се сещам за друг признак на превъзходство, освен за добротата.” - е казал Лудвиг ван Бетховен - немски класически композитор, и с тези негови думи родителите завършват своята номинация, като добавят: “За нас, екипът и децата от тази ДГ са най-красиви, защото те ни прегръщат отвътре, те ни мотивират да сме с тях, те ни дават от своята доброта, те ни напомнят за истината на живота, а именно, че доброто е заразно и никога не е напразно.”


246 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page