top of page

Добротворството е...


В Сдружение "Самаряни" обичаме каузите..., не само нашите, чрез които набираме дарителство за хората, на които ние предоставяме социални услуги, но каузите, които случват значими неща за някой друг, особено ако това са деца. Знаете, нашето самарянско мото е: "Помагаме на децата и техните семейства!", и за това редовно откликваме като органзация или лично на каузи, които други инициират.  На 27.10. (сряда), бяхме свидетели на нещо, което ни възхити и потвърди убеждението ни, че добротворството е... заразно добро и си струва да полагаме усилия, за да говорим за него... И така, нашата част от историята започва по следния начин... В социалните мрежи срещаме събитието: "Тренировка в помощ на две прекрасни дечица Дари и Ели", организирано от Боен клуб "Атила". Част от екипа на "Самаряни", по принцип, са спортни натури и посещават редовно тренировките на клуба. А в разговор с Ивайло Георгиев ни подсказва, че тренировката ще бъде подходяща за деца и жени, затова решаваме да предложим на майките и децата от Кризисен център "Самарянска къща", да отидем групово на тренировка, за да опитат нещо ново (за някои от тях наистина е нещо, което им се случва за първи път). Речено, сторено!  Пристигаме на уреченото място, където вече цари оживление... и където се срещаме и с други обичащи доброто хора и организации - "Брат за брата"... и се включваме в тренировката. Виждаме как хората се отправят към кутията, за да дарят в подкрепа на обявената кауза. Само след няколко мига, към кутията се запътва и една от нашите майки, а веднага след нея, друга жена - дарява.  Знаете ли, в този момент едва запазихме самообладание, ние, хората от екипа на "Самаряни"... Сърцата ни ликуваха, очите ни се напълниха със сълзи и бяхме толкова благодарни! Хората, на които помагаме, помагаха на някой друг... Е, това е безцено! Част от нашата мисия е докоснала и тях.  По пътя към "Самарянска къща" цареше истинско оживление, такова, каквото тези жени и деца не бяха показвали до сега!  Благодарим за тези мигове щастие, които видяхме и преживяхме!  Благодарим за възможността и ние да бъдем частица в голямата картина на добротворството, по инициатива на Ивайло... и в подкрепа на децата!

В Сдружение "Самаряни" обичаме каузите..., не само нашите, чрез които набираме дарителство за хората, на които ние предоставяме социални услуги, но каузите, които случват значими неща за някой друг, особено ако това са деца. Знаете, нашето самарянско мото е: "Помагаме на децата и техните семейства!", и за това редовно откликваме като органзация или лично на каузи, които други инициират.

На 27.10. (сряда), бяхме свидетели на нещо, което ни възхити и потвърди убеждението ни, че добротворството е... заразно добро и си струва да полагаме усилия, за да говорим за него...

И така, нашата част от историята започва по следния начин... В социалните мрежи срещаме събитието: "Тренировка в помощ на две прекрасни дечица Дари и Ели", организирано от Боен клуб "Атила". Част от екипа на "Самаряни", по принцип, са спортни натури и посещават редовно тренировките на клуба. А в разговор с Ивайло Георгиев ни подсказва, че тренировката ще бъде подходяща за деца и жени, затова решаваме да предложим на майките и децата от Кризисен център "Самарянска къща", да отидем групово на тренировка, за да опитат нещо ново (за някои от тях наистина е нещо, което им се случва за първи път). Речено, сторено!

Пристигаме на уреченото място, където вече цари оживление... и където се срещаме и с други обичащи доброто хора и организации - "Брат за брата"... и се включваме в тренировката. Виждаме как хората се отправят към кутията, за да дарят в подкрепа на обявената кауза. Само след няколко мига, към кутията се запътва и една от нашите майки, а веднага след нея, друга жена - дарява.

Знаете ли, в този момент едва запазихме самообладание, ние, хората от екипа на "Самаряни"... Сърцата ни ликуваха, очите ни се напълниха със сълзи и бяхме толкова благодарни! Хората, на които помагаме, помагаха на някой друг... Е, това е безцено! Част от нашата мисия е докоснала и тях.

По пътя към "Самарянска къща" цареше истинско оживление, такова, каквото тези жени и деца не бяха показвали до сега!

Благодарим за тези мигове щастие, които видяхме и преживяхме!

Благодарим за възможността и ние да бъдем частица в голямата картина на добротворството, по инициатива на Ивайло... и в подкрепа на децата!



126 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page