top of page

Дори и сега зная, че винаги мога да разчитам на тях.


Израснал съм в дома на моята баба и дядо, където живеех заедно с моя чичо. Един ден реших да “взема живота” си в своите ръце. Посетих Дирекция “Социално подпомагане”, гр. Стара Загора, защото имах нужда от насоки и съдействие за намиране на жилище. Те ме насочиха и свързаха със Сдружение “Самаряни”, където разбрах, че се предлага услугата “Наблюдавано жилище”. Явих се на комисия, която ме одобри и така започна моя нов живот в НЖ.  Бях там около година и половина. Беше страхотно, условията в апартамента, в който бях настанен, бяха повече от добри, беше топло и уютно. По време на престоя ми в “Наблюдавано жилище” успях да се запозная с целия екип на “Самаряни” - уникални хора, които никога няма да забравя. Започнаха да ми помагат за намиране на работа, даваха ми насоки как да успея, за да се преместя в свое жилище, как да се справям в ежедневието си, как да успявам с парите... Започнах да участвам в подходящи програми за мен. Запознах се с прекрасни хора. Екипът на НЖ винаги са били до мен и дори и сега зная, че винаги мога да разчитам на тях.  Как се промени живота ми и къде съм днес....? След като напуснах услугата “Наблюдавано жилище” работих, после се ожених и ни се роди дете. В “Самаряни” научих какво е човек да има “права”, как да не се отказвам и да не спирам да се боря. Сега съм в Германия, работя и взимам добра заплата, имам прекрасно дете и съпруга.  Благодаря на Бог, че ме срещна с тези уникални хора. Благодаря на целия екип на “Наблюдавано жилище”, че ми помогнаха и ме подкрепиха в живота. Ще съм им благодарен винаги!
Престоят ми в НЖ начерта бъдещето ми!

Израснал съм в дома на моята баба и дядо, където живеех заедно с моя чичо.

Един ден реших да “взема живота” си в своите ръце...

Посетих Дирекция “Социално подпомагане”, гр. Стара Загора, защото имах нужда от насоки и съдействие за намиране на жилище. Те ме насочиха и свързаха със Сдружение “Самаряни”, където разбрах, че се предлага услугата “Наблюдавано жилище”. Явих се на комисия, която ме одобри и така започна моя нов живот в НЖ.

Бях там около година и половина. Беше страхотно, условията в апартамента, в който бях настанен, бяха повече от добри, беше топло и уютно.

По време на престоя ми в “Наблюдавано жилище” успях да се запозная с целия екип на “Самаряни” - уникални хора, които никога няма да забравя. Започнаха да ми помагат за намиране на работа, даваха ми насоки как да успея, за да се преместя в свое жилище, как да се справям в ежедневието си, как да успявам с парите... Започнах да участвам в подходящи програми за мен. Запознах се с прекрасни хора. Екипът на НЖ винаги са били до мен и дори и сега зная, че винаги мога да разчитам на тях.


Как се промени живота ми и къде съм днес....?

След като напуснах услугата “Наблюдавано жилище” работих, после се ожених и ни се роди дете. В “Самаряни” научих какво е човек да има “права”, как да не се отказвам и да не спирам да се боря. Сега съм в Германия, работя и взимам добра заплата, имам прекрасно дете и съпруга.

Благодаря на Бог, че ме срещна с тези уникални хора. Благодаря на целия екип на “Наблюдавано жилище”, че ми помогнаха и ме подкрепиха в живота. Ще съм им благодарен винаги!

* * *

Своята история ни разказа Ж.И., млад мъж, вече съпруг, баща и реализирал се в професията човек, който си спомня за времето в НЖ с благодарност, и който е истински пример за това, че всеки с малко подкрепа, в подходящото време, може да успее!


45 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page