top of page

Жена и нейните деца се нуждаят от нашата подкрепа!

Актуализирано: 19.06.2021 г.


След 6-месечен престой и интензивна подкрепа на жена и нейните деца, настанени в Кризисен център "Самарянска къща", настъпва момента, в който те да напуснат центъра и да продължат напред. Първата им крачка е да се настанят в предоставено им от Община Стара Загора жилище. Но новият им живот е съпътван и от необходимост от нови вещи, уреди, оборудване и др., тъй като жилището им е напълно празно. Като хора, които придружаваме жените и техните деца в периода на кризата, в която са попаднали чрез професионална помощ, ние знаем, че подкрепата в този нов момент за всяка жена и всяко дете е от жизнена важност. Затова за пореден път ние, екипът на Сдружение "Самаряни", отправяме призив за дарителство към старозагорци с молба за набиране на материални дарения под формата на вещи, уреди и мебели.


Търсим следните вещи:

- кухненска маса, столове, ъглов диван, кухненско оборудване, готварска печка, микровълнова печка, кухненеска посуда, чаши, чинии и др.;

- портманто със шкаф за обувки;

- 2 единични или ъглови легла, 2 бюра, 2 ученически стола, скрин, гардероб, етажерка;

- диван (по възможност разтегателен);

- килими, пътеки, плътни пердета, корнизи, завивки, спално бельо, хавлии;

- печка на дърва;

- компютър/и;

- детски велосипеди за деца над 6 г.;

- цветарник и др.


Даренията ще приемаме в Централното управление на Сдружение "Самаряни", на адрес: бул. "Патриарх Евтимий" №57 (южен вход от ул. "Братя Жекови"). Можете да се свържете с нас и на тел.: 042/621083.

Отново заедно ще подкрепим новото начало за живот и детство без насилие, за което за пореден път разчитаме на Вас - хората от нашата общност с отворени сърца за благотворителност и добротворство!

567 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page