top of page

Интерактивно въведение в травмасекологиятав комбинация с психодрама

От 12 до 14 април, в гр. София, по инициатива на Психодрама център "Орфеус” се проведе семинар "Интерактивно въведение в травмасекологията в комбинация с психодрама", с водещи: Peter John Schouten - обучител, преподавател и супервизор по психодрама и психотерапевт и Loes Stolker - обучител и преподавател по психодрама и травмасекология.


В семинара взе участие Психологът на Сдружение "Самаряни" - Михаела Георгиева.


В рамките на семинара участниците бяха предизивикани да гледат на клиентите през „травмасексологична“ леща, както да виждат как щетите и последствията се проявяват по време на консултация. Основен акцент беше поставен и върху разпознаването на вътрешната структура на човека след сексуално насилие.

Групата, състояща се от терапевти, психодраматисти, психолози, консултанти и експерти от опит, успя да научи и за „изгубената секунда“ - как едно преживяване може да стане вечно и без място и как, без осъзнаване, то продължава и определя целия живот. Бяха представени иметоди за пренасяне на съдържанието на тази секунда в реалността.

Темите, които бяха обхванати по време на семинара са: моментът, щетата, травмасексуалността, психическа парализа и др.


"Докосващо" и "обогатяващо" бяха най-честите думи за обратна връзка за участието в първия модул от програмата "Интерактивно въведение в травмасекологията в комбинация с психодрама".

15 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page