top of page

Информационна среща по покана на младите хора от Търговска гимназия


По покана на Ученическия съвет и Психолога на Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски", екипът на Кризисен център "Самарянска къща" - Люси Трифонова и Соня Пенева проведоха информационна среща, в рамките на която бяха дискутирани темите: "Домашно насилие" и "Трафик на хора".

От страна на младите хора имаше интерес и активност. Всеки от участниците беше предизвикан да открие и изведе собствени ресурси, чрез които да се справя в ситуация на стрес или трудности.


Събитието се реалира във връзка с информационната кампания на Сдружение "Самаряни" „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пол”, която е насочена към различните форми на насилие срещу жени. Тя започва на 25 ноември – Международният ден за премахването на насилието, основано на пол, и продължава до 10 декември – Международният ден за правата на човека.

Близо 19 години, Сдружение „Самаряни“ работи по проблема домашно насилие, като предоставя безплатна подкрепа на пострадалите от насилие в Кризисен център “Самарянска къща”, към който функционират звената: “Кризисно настаняване”, “Приемна за подкрепа”, “Консултативни линии“ и “Терапевтични и корекционни програми”.


24 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page