top of page

Ирена Златева и "Спасителен клуб за бъдеще – Ст. Загора", които помагат на катастрофирал моторист

Актуализирано: 15.11.2023 г.



Милка Колдамова предложи номинацията с думите: “Да избереш да подминеш или да помогнеш, ако знаеш как, е избор който правиш за секунди. И понякога тези секунди са от решаващо значение за нечий живот. Добротворството, което номинирам за Годишните награди ”Добрият Самарянин” 2023, е извършено от хора, които познавам, но за което научих не от самите тях, а през публикация на Здравко Велинов от “Спасителен клуб за бъдеще – Кюстендил”. Добротворците: Ирена Златева и членовете на “Спасителен клуб за бъдеще – Стара Загора” Добротворството:  На 15. октомври, 2023 г., Ирена Златева и доброволци от "Спасителен клуб за бъдеще – Стара Загора”, се връщат от Казанлък, където са помагали за есенната кампания на "Капачки за бъдеще" в града на розите. Докато пътуват обратно - от Казанлък към Стара Загора, те виждат, че на платното има необичайно струпване на хора. Спират колите, прескачат мантинелата и виждат, че има пострадал моторист. Веднага започват да оказват първа помощ на пострадалия, който е в съзнание и отговаря адекватно на въпросите им. Преглеждат го за видими физически наранявания и установяват, че има сериозна рана на коляното. Заедно с останалите хора от колите, събират необходимите превързочни материали, промиват раната и поставят стерилна превръзка. Изчакват с пострадалия, докато пристигне екипът на ЦСМП - Казанлък. Междувременно, двама от членовете на Клуба застават от двете страни на движението и дават знаци на шофьорите, за да намалят скоростта и по този начин осигуряват безопасността на всички присъстващи.  Въпреки, че "Спасителен клуб за бъдеще - Стара Загора" е доброволно формирование, създадено с цел да бъде от помощ при бедствия и аварии, това е първата ситуация в реални условия, в която попадат членовете на екипа и благодарение на обучението, през което са преминали, те успяват да реагират адекватно и да помогнат на изпадналия в беда мъж.

Милка Колдамова предложи номинацията с думите: “Да избереш да подминеш или да помогнеш, ако знаеш как, е избор който правиш за секунди. И понякога тези секунди са от решаващо значение за нечий живот. Добротворството, което номинирам за Годишните награди ”Добрият Самарянин” 2023, е извършено от хора, които познавам, но за което научих не от самите тях, а през публикация на Здравко Велинов от “Спасителен клуб за бъдеще – Кюстендил”.

Ирена Златева и членовете на "Спасителен клуб за бъдеще – Стара Загора", които помагат на катастрофирал моторист и овладяват създала се пътно-транспортна обстановка, без други инциденти


Добротворците: Ирена Златева и членовете на “Спасителен клуб за бъдеще – Стара Загора”

Добротворството: На 15. октомври, 2023 г., Ирена Златева и доброволци от "Спасителен клуб за бъдеще – Стара Загора”, се връщат от Казанлък, където са помагали за есенната кампания на "Капачки за бъдеще" в града на розите. Докато пътуват обратно - от Казанлък към Стара Загора, те виждат, че на платното има необичайно струпване на хора. Спират колите, прескачат мантинелата и виждат, че има пострадал моторист. Веднага започват да оказват първа помощ на пострадалия, който е в съзнание и отговаря адекватно на въпросите им. Преглеждат го за видими физически наранявания и установяват, че има сериозна рана на коляното. Заедно с останалите хора от колите, събират необходимите превързочни материали, промиват раната и поставят стерилна превръзка. Изчакват с пострадалия, докато пристигне екипът на ЦСМП-Казанлък. Междувременно, двама от членовете на Клуба застават от двете страни на движението и дават знаци на шофьорите, за да намалят скоростта и по този начин осигуряват безопасността на всички присъстващи.

Въпреки, че "Спасителен клуб за бъдеще - Стара Загора" е доброволно формирование, създадено с цел да бъде от помощ при бедствия и аварии, това е първата ситуация в реални условия, в която попадат членовете на екипа и благодарение на обучението, през което са преминали, те успяват да реагират адекватно и да помогнат на изпадналия в беда мъж.






427 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page