top of page

Когато познаваш домашното насилие от първо лице...


През един от работните дни, в офиса на Сдружение "Самаряни", получихме телефонно обаждане от жена. Представи се и каза, че преди 10 години, тя е била една от жените, получили подкрепа и защита в Кризисен център "Самарянска къща". Говореше с толкова емоции за едногодишния си престой, спомняше си детайли за това, как е получила подкрепа и думите на социалните работници, които са й дали тласък да реши, че иска да бъде една от успешните случаи - да прекъсне трудния цикъл на домашното насилие и премахне сянката, страха и зависимостта от себе си и децата си.


Разказа как е продължил живота й след "Самарянска къща" и с огромна радост заяви, че днес живее в чужбина и е щастлива... Винаги е помагала на хора около себе си, но в последните дни много силно в нея се е зародило желанието да започне да помага на жените, точно в "Самарянска къща". Информира се за настанените деца в центъра и до няколко дни изпрати дарение - огромен кашон с вкусни сладкиши, музиклани играчки, памперси и мокри кърпи. Много искаше да разкажем на жените, които са сега в "Самарянска къща", че тези дарени нещица са от жена, която като тях, познава домашното насилие от първо лице..., но е успяла да заживее живот без насилие.

Направихме точно каквото ни помоли тя. Решихме, че ще продължим да се държим връзка по телфона, а през м. Декември, когато се върне в България - ще се видим отново... след 10 години... и ще направим едно специално събитие с нейно участие, в рамките на самарянската #КНИГОтека.


От сега се вълнуваме - знаем, срещата ни ще бъде специална, емоционална и много въздействаща - за нас и настоящите ни клиенти и за напълно непознати хора, които ще чуят лична история за живот, надскочил насилието, защото #ЛюбовтаНеБиваДаБоли.

89 преглеждания0 коментара
bottom of page