top of page

Минах само да ви видя и да разбера как сте?

Актуализирано: 9.02.2021 г.


Вратата се отвори и влезе тя... Гергана. Усмихната, лъчезарна и със звънкия си глас, виждайки познатите ни лица, каза: "Здравейте, Цвети тук ли е?"  Нейното появяване предизвика истинска радост и в нашите сърца. Тя беше едно от момичетата на "Наблюдавано жилище"... Дойде при нас, в "Самаряни",  през 2019 г., точно след абитуриентския си бал. Беше завършила средното си образование и имаше нужда от още малко време, за да осмисли на къде иска да тръгне в живота си. В "Наблюдавано жилище" младите хора могат да останат до две години, но... тя имаше идеи и мечти и планираше да започне да се справя самостоятелно по-скоро. Започна да работи в една старозагорска фирма, благодарение на посредничеството на жена от фирмата, с която екипът на "Самаряни" се познаваше от партньорски инициативи. В началото, в Гергана имаше известно безпокойство относно справянето й на работното място, приемането й от колегите, но всичко потръгна с лекота. Тя беше приета в колектива с "отворени" обятия и това й помогна да напредне бързо и много скоро тя изпълняваше възложените й задачи с увереност и отговорност.   Неусетно изминаха шест месеца, през които Гергана с помощта на своя социален работник и психолог изгради своята визия за бъдещето си. Тя реши да замине за Германия заедно със своя приятел, където планираха да работят и съберат средства, за да си купят къща и да устроят свой мечтан дом... в България.   Днес, година и два месеца, след нашата раздяла с Гергана, тя влезе в нашия офис и с най-широката си усмивка ни разказва за новата си къща, която вече е дом, за плановете в живота си, които включват семейство, затова, че се е върнала на предишното си работно място, където е била приета с огромно внимание и подкрепа.  Това е житейска история, която ще разказваме с огромна радост, пример за усилията, които полага целия самарянски екип в подкрепа на по-добро бъдеще за младите хора, които срещаме по пътя си. Когато един млад човек успее да започне самостоятелен живот, ние знаем, това е промена съдба, това е бъдеще, това е успех!
Гергана с увереност по пътя на живота

Вратата се отвори и влезе тя... Гергана. Усмихната, лъчезарна и със звънкия си глас, виждайки познатите ни лица, каза: "Здравейте, Цвети тук ли е?" Нейното появяване предизвика истинска радост и в нашите сърца. Тя беше едно от момичетата на "Наблюдавано жилище"... Дойде при нас, в "Самаряни", през 2019 г., точно след абитуриентския си бал. Беше завършила средното си образование и имаше нужда от още малко време, за да осмисли на къде иска да тръгне в живота си. В "Наблюдавано жилище" младите хора могат да останат до две години, но... тя имаше идеи и мечти и планираше да започне да се справя самостоятелно по-скоро. Започна да работи в една старозагорска фирма, благодарение на посредничеството на жена от фирмата, с която екипът на "Самаряни" се познаваше от партньорски инициативи. В началото, в Гергана имаше известно безпокойство относно справянето й на работното място, приемането й от колегите, но всичко потръгна с лекота. Тя беше приета в колектива с "отворени" обятия и това й помогна да напредне бързо и много скоро тя изпълняваше възложените й задачи с увереност и отговорност.

Неусетно изминаха шест месеца, през които Гергана с помощта на своя социален работник и психолог изгради своята визия за бъдещето си. Тя реши да замине за Германия заедно със своя приятел, където планираха да работят и съберат средства, за да си купят къща и да устроят свой мечтан дом... в България.


Днес, година и два месеца, след нашата раздяла с Гергана, тя влезе в нашия офис и с най-широката си усмивка ни разказва за новата си къща, която вече е дом, за плановете в живота си, които включват семейство, затова, че се е върнала на предишното си работно място, където е била приета с огромно внимание и подкрепа.

Това е житейска история, която ще разказваме с огромна радост, пример за усилията, които полага целия самарянски екип в подкрепа на по-добро бъдеще за младите хора, които срещаме по пътя си. Когато един млад човек успее да започне самостоятелен живот, ние знаем, това е променана съдба, това е бъдеще, това е успех!

72 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page