top of page

Млади хора - пример за подражание



Ученици от 12 “А” при ППМГ “Гео Милев”, които съдействат за предаването на изгубен портфейл, с голяма сума пари, на неговия собственик  Добротворците: Учениците от 12“А” клас при ППМГ “Гео Милев” - Тодор Христов, Мирослав Минчев, Иван Андонов, Димитър Димитров, Йордан Радуков, Денислав Динев, Кристиян Тошев, Ивайло Илиев, Никола Попов и Николай Атанасов - умни и отговорни млади хора, които са почти на финала на средното си образование.    Добротворството: На 28 април, 2022 г., в четвъртък, след часовете, десетима съученици и приятели от 12“А” клас при ППМГ “Гео Милев” се прибират по обичайния си маршрут. Близо до кръстовище, на платното на улицата, пред голям хранителен магазин, те забелязват изгубено дамско портмоне. Тодор Христов го вдига от земята, търсят с поглед вероятния собственик, но не виждат никого. Решават да проверят съдържанието му с надеждата да намерят някаква информация, насочваща ги към собственика му - документи с име, адрес… Намират вътре сума над 1000 лева и син контролен талон за водач на МПС - с вписано име и ЕГН. Мирослав Минчев предлага да потърсят жената във “Фейсбук”, намират профила й и изпращат съобщение, на което не получават отговор. Тогава решават да предадат портмонето, с парите и документите, на полицейските служители от Първо РУ - Стара Загора. Само за часове, собственичката на изгубената вещ е открита и си я получава, изпълнена с благодарност към момчетата и впечатлена от постъпката им.  "Приемете моята сърдечна благодарност за проявената отговорност и морална постъпка. Бъдете и занапред пример за подражание от своите съученици и приятели" - дни по-късно пише за доблестната им постъпка директорът на ОДМВР - Стара Загора, старши комисар Николай Колев, в свое благодарствено писмо към учениците, връчено им от главен инспектор Димитър Димитров, началник на Първо РУ на МВР - Стара Загора.  "Смятам, че животът трябва да се живее честно и да се отнасяме с другите така, както искаме те да се отнасят с нас" - казва ученикът Йордан Радуков, пред една от медиите, отразили постъпката на момчетата.   Тези  момчета  са пример за подражание от своите съученици и приятели. Екипът на училището се гордеем много с тяхната доблестна постъпка! Те са добрия пример, че младите хора са бъдещето на града ни! Всички заставаме зад номинацията им за добротворство! Нека има повече такива постъпки, които да ни правят щастливи и горди!  Номинацията получихме от: Директора и екипа на ППМГ "Гео Милев"

Ученици от 12 “А” при ППМГ “Гео Милев”, които съдействат за предаването на изгубен портфейл, с голяма сума пари, на неговия собственик


Добротворците: Учениците от 12“А” клас при ППМГ “Гео Милев” - Тодор Христов, Мирослав Минчев, Иван Андонов, Димитър Димитров, Йордан Радуков, Денислав Динев, Кристиян Тошев, Ивайло Илиев, Никола Попов и Николай Атанасов - умни и отговорни млади хора, които са почти на финала на средното си образование.


Добротворството: На 28 април, 2022 г., в четвъртък, след часовете, десетима съученици и приятели от 12“А” клас при ППМГ “Гео Милев” се прибират по обичайния си маршрут. Близо до кръстовище, на платното на улицата, пред голям хранителен магазин, те забелязват изгубено дамско портмоне. Тодор Христов го вдига от земята, търсят с поглед вероятния собственик, но не виждат никого. Решават да проверят съдържанието му с надеждата да намерят някаква информация, насочваща ги към собственика му - документи с име, адрес… Намират вътре сума над 1000 лева и син контролен талон за водач на МПС - с вписано име и ЕГН. Мирослав Минчев предлага да потърсят жената във “Фейсбук”, намират профила й и изпращат съобщение, на което не получават отговор. Тогава решават да предадат портмонето, с парите и документите, на полицейските служители от Първо РУ - Стара Загора.

Само за часове, собственичката на изгубената вещ е открита и си я получава, изпълнена с благодарност към момчетата и впечатлена от постъпката им.


"Приемете моята сърдечна благодарност за проявената отговорност и морална постъпка. Бъдете и занапред пример за подражание от своите съученици и приятели" - дни по-късно пише за доблестната им постъпка директорът на ОДМВР - Стара Загора, старши комисар Николай Колев, в свое благодарствено писмо към учениците, връчено им от главен инспектор Димитър Димитров, началник на Първо РУ на МВР - Стара Загора.


"Смятам, че животът трябва да се живее честно и да се отнасяме с другите така, както искаме те да се отнасят с нас" - казва ученикът Йордан Радуков, пред една от медиите, отразили постъпката на момчетата.

Тези момчета са пример за подражание от своите съученици и приятели. Екипът на училището се гордеем много с тяхната доблестна постъпка! Те са добрия пример, че младите хора са бъдещето на града ни!

Всички заставаме зад номинацията им за добротворство! Нека има повече такива постъпки, които да ни правят щастливи и горди!


Номинацията получихме от: Директора и екипа на ППМГ "Гео Милев"


262 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page