top of page

Националната кампания #Първа работа


Трима младежи от "Наблюдавано жилище" - Стара Загора, придружени от социалния работник - Цветана Латева, участваха в първата среща, провела се на 13.07, в Културния център, като част от Програмата „Развитие на човешките ресурси 2021 – 2027“. Тя е насочена към младежи до 29 г., имаща за цел да ги провокира да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор на Програмата в кампанията е литературният проект „Пощенска кутия за приказки“. Чрез платформите младежи до 29-годишна възраст разказват за своята първа работа. До 1 юни са събрани творби на млади хора, впоследствие селектирани от жури, а на най-добрите от тях, беше вдъхнат живот от популярни личности от киното, театъра, музиката и журналистиката, които прочетоха най-забавните и интересни истории в рамките на събитието. С това се цели да се даде по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А „между редовете“ на прочетеното, популярните личности споделяха и своя личен опит за утвърждаване в професията.

След срещата младите хора се снимаха с „посланиците“ на Европейската година на младежта - Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков, заместник-министърът Иван Кръстев, актьорите Мая Бежанска, Яна Маринова и Стефан А. Щерев, поетите Мария Донева и Йордан Пеев, както и журналистът Камен Алипиев – Кедъра.


Запомнящи останаха в сърцата на младежите от "Наблюдавано жилище" думите на поета Йордан Пеев "Никога не се отказвайте да следвате мечитети си!" и личната изповед на Мая Бежанка "Искам да съм онази, която да танцува с чувство!"



13 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page