top of page

Протегнатата приятелска ръка... случи чудеса.

Актуализирано: 5.06.2023 г.


През м. Април, по време на едно от самарянските ни събития, Анастасия Гидикова от "Лайънс клуб Стара Загора Августа" ни разказа за Проекта „Лайънс и Лео градини с билки, зеленчуци и плодове“. Инициативата на "Лайънс клуб Стара Загора Августа" учи деца и млади хора как да оформят лехи, да садят в оранжерии полезна храна, която да консумират. Идеята е малки и голем и активно да участват в дейностите чрез труд, за да развият практически умения и да се докоснат до ползите от докосване до земята и отглеждане на растения.

Когато разбрахме за възможността Кризисен център "Самарянска къща" да бъде сред избраните места за оформяне на зеленчукова градина, бяхме възхитени... Винаги сме мечтали част от немиращото се около "Самарянска къща" пространство да се превърне в място, в което да можем да засаждаме заедно с жените и децата зеленчуци и подправки.












През м. Май, нашите приятели от "Лайънс клуб Стара Загора Августа", обработиха мястото, което заедно избрахме като най-подходящо за оформяне на зеленчукова градина. Не беше лесно... земята не беше обработвана 15 години, но никой не се отказа, докато земята не беше подготвена за засаждане!




Дареният ни разсад: 22 корена домати, 22 корена краставици и 3 корена тиквички вече са по своите редове в самарянската градина..., протегнатата ръка на новите ни приятели от "Лайънс клуб Стара Загора Августа", случи чудеса!



Благодарим за създадената възможност - жените и децата да се докосват до земята по нов начин, грижейки се за засадените зелнчуци. Вярваме, че този вид терапия ще подкрепя по нов начин жените и децата в Кризисен център "Самарянска къща"!


Благодарим на Таня Димитрова, Президент на "Лайънс клуб Стара Загора Августа", хора, които вдъхновяват околните с каузата за по-добра среда, начин на живот и по-чиста околна среда!



171 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page