top of page

Публична дискусия за Закона за социалните услуги в Стара Загора

за заплатите на специалистите, за парите за социалната инфраструктура, За увеличаване на срока на договора за възлагане на управлението на социалната услуга за 5 години
Публична дискусия за Закона за социалните услуги в Стара Загора

На 30.01., в Зала "П. Р. Славейков" на Община Стара Загора, се проведе публична дискусия за Закона на социалните услуги с участието на г-жа Деница Сачева - министър на труда и социалната политика и г-жа Зорница Русинова - зам.-министър.

 

"Законът за социалните услуги се отнася до подкрепа на семействата и затова трябва да бъде приет". Това заяви Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Според социалния министър част от притесненията в новия закон, че деца ще бъдат отнемани от родителите им, идвали от българи зад граница, които нямат правна защита, не са сключили брак с партньора си от друга страна от ЕС и изпитват трудности със социалните системи.


„Ние твърдим убедено, че българската социална система не отнема деца от семействата. Българския модел на социална политика е да се работи със семействата, българските социални работници връщат децата в семействата, подкрепят семействата и извеждат децата само тогава, когато има риск от насилие или когато има риск за здравето и живота на децата”, заяви Сачева. 


В публичната дискусия участваха и г-жа Иванка Иванова-Попова, Председате на УС на Сдружение "Самаряни" и г-н Димо Димов-Лемуил, Изпълнителен директор, които поставиха във фокуса на дискусията наболелите въпроси за заплатите на специалистите, работещи в сферата, както и за парите за социалната инфраструктура. Лобираха и за увеличаване на срока на договора за възлагане на управлението на социална услуга от 3 на 5 години.

30 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page