top of page

Семинар „Социометрия: пренебрегваното съкровище на психодрамата”


Използването на социометрията  за изследване на груповата динамика и въздействие върху груповия процес в различни групи юноши и възрастни е много важен и мощен инструмент за анализ и интервениране в групата въз основа на груповите динамични модели. Тя може да помогне на групата да осветли неизречените аспекти в рамките на групата и нейния процес.  По време на семинара "Социометрия: пренебрегваното съкровище на психодрамата" бяха разгледани по-задълбочено различните теоретични модели на груповата динамика и рамката и използването на действената социометрия по психодраматичен начин.
Социометрия: пренебрегваното съкровище на психодрамата

От 30 августо до 01 септември, в гр. София, се проведе семинар с водещ д-р Фабиан Блобел, Германия, на тема „Действената социометрията“ и супервизия чрез метода психодрама, предназначена за работещи с деца, юноши или семействата им, в които участва Радостина Азманова - психолог в Сдружение "Самаряни".

Използването на социометрията за изследване на груповата динамика и въздействие върху груповия процес в различни групи юноши и възрастни е много важен и мощен инструмент за анализ и интервениране в групата въз основа на груповите динамични модели. Тя може да помогне на групата да осветли неизречените аспекти в рамките на групата и нейния процес. По време на семинара "Социометрия: пренебрегваното съкровище на психодрамата" бяха разгледани по-задълбочено различните теоретични модели на груповата динамика и рамката и използването на действената социометрия по психодраматичен начин.


В рамките на на 10 работни часа беше осъществена и супервизия чрез метода психодрама, предназначена за работещи с деца, юноши или семействата им, практикуващи в педагогичната, социалната или терапевтичната сфера.
Супервизия чрез метода психодрама

В рамките на на 10 работни часа беше осъществена и супервизия чрез метода психодрама, предназначена за работещи с деца, юноши или семействата им, практикуващи в педагогичната, социалната или терапевтичната сфера.

41 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page