top of page

Стартира ремонта в кухнята на "Самарянска къща"


Благодарение на Фондация BCause и традиционната 8-мартенска инициатива "8 женски каузи за 8 март", в подкрепа на организации, помагащи на жени и деца, преживели домашно насилие, каузата на Сдружение "Самаряни" - "поДАРИ готварска печка... и нека има аромат на дом!", беше една от каузите, търсеща дарителска подкрепа чрез Платфрмата.БГ.


Целта на екипа ни беше да съберем сума, за да закупим нова готварска печка в Кризисния център, защото старата вече е изключително амортизирана и трудно успява да приготви вкусна храна...


И така... на 30.март, с огромна радост споделихме, че търсената от нас сума в размер на 3720,00 лв, беше постигната и надхвърлена! Благодарение на всички дарители, които дариха чрез Платформата и по банковата сметка на сдружението, както и благодарение на дарителското събитие, организирано от "Работилничката за сладки моменти", общата дарена сума е в размер на 4 460,24 лв.


След кратко проучване и съставяне на план... ремонтът в кухнята стартира с пълна сила. Ако познавате добре "самаряните" няма да се изненадате, че ръката на всеки от екипа е златна, идеите - дизайнерски, решенията - уникални... Тези хора, които по професия са социални работници, психолози, експерти в областта си, които работят с изключителен профисионализъм, за да могат всяка жена и дете, попаднали в "Самарянска къща", да преодолеят кризата, в която ги е въвлякло преживянот от тях домашно насилие... със същия този размах, ентусиазъм и вдъхновение се втурнаха да подготвят терена за ремонтните дейности в кухнята. Може би знаете колко трудно се откриват майстори в това време, в което всеки ремонтира, строи и гради... е, ето затова екипът на "Самаряни" запретна ръкави и премахна старата настилка от стените на кухнята, размести оборудването и подготви терена за лепенето на плочки, шпакловане и боядисване... В този процес бяха открити някои скрити проблеми и само след няколко часа беше измислено подходящо решение и всичко продължи по нов план.


Новите електроуреди бяха поръчани: готварска печка - възможно най-голямата и издържлива на многочасово готвене, с котлони и копчета, подходящи за използване от знаещи и незнаещи; микровълнова фурна; ширм - възможно най-мощния и с гаранция за дълъг живот на експлоатация; настилки, и др.


Скоро, много скоро, ще ви покажем резултата - чисто нова кухня, плод на добротворство, дарителство, доброволчество, ентусиазъм и майсторлък!


Вярваме, че кухнята ще бъде не само нова, но и истински приветливо и желано място за жените в "Самарянска къща"!


Ще успеем, защото трябва!




60 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page