top of page
Номинация Рут.png

Рут-Констанс Койнарска, която застава до своята приятелка Диди, за да може тя отново да направи крачка напред!

Девета постъпила номинация за добротворство през 2022 г.

Добротворецът: Рут-Констанс Койнарска, енергична, позитивна, смела в мечтите и делата си.

Добротворството: 

Диди е приятелка на Рут от много ранно детство. Животът на Диди се преобръща през октомври 2021 г., когато вследствие на пътнотранспортно произшествие тя губи левия си крак от средата на бедрото.

Докато Диди е в болницата, Рут, както и много други старозагорци, е шокирана и предизвикана да откликне с подкрепа - тя иска да направи нещо, за да помогне на приятелката си. Без опит, но с много силно желания, тя се впуска в непознато за нея поприще и стартира дарителска кампания “С Диди съм… за крачка напред!”, свързвайки се с организации в Стара Загора, които да я насочат и придружат в тази нелека задача. Като музикален изпълнител, първоначалната идея на Рут е да покани свои приятели музиканти, певци, танцьори и да направи благотворителен концерт, с който да бъдат набрани средства за лечение и рехабилитация. Става така, че още с появата на инициативата “С Диди съм... за крачка напред!” в социалните мрежи, с Рут започват да се свързват хора, които искат да се включат и да участват… И така, кампанията набира огромна скорост и увлича в дарителство различни страни: няколко училища; младият омбудсман; Тракийският университет; няколко фирми, предоставили свои обекти за поставяне на дарителски кутии; музикални изпълнители; мото клуб; фотографи; творци; рекламни агенции; рехабилитатор; Боен клуб "Атила" и много други… Кампанията увлича в подкрепата дарители от страната и чужбина.

През цялото време Рут поддържа връзка с Диди и семейството й, и като вярващ човек, тя се моли за приятелката си - да не губи надежда в тази тежката житейска ситуация. Диди не губи дух, тя знае, че ще се нуждае от протеза и полага огромни усилия, за да се справи емоционално и физически… за да направи своята нова крачка напред!

Когато Диди се завръща “на карака” в Стара Загора, Рут и други приятели й подготвят специално посрещане, след което на страничката в “С Диди съм…” показват на всички дарители, доброволци и участници, първата крачка на Диди напред!

 

“Рут е човекът, който успя да мобилизира енергията на цял един град, за да помогне на своята приятелка в труден момент. Винаги усмихната и лъчезарна. Тя пое цялата инициатива да бъде организирана кампанията “С Диди съм.. за крачка напред”. Организира изготвянето на дарителски кутии и поставянето им по търговските вериги, като неуморно следеше целия този процес. Присъстваше на всяка благотворителна кауза, базар, концерт, спортно събитие, като го правеше от сърце и душа. Мобилиза певци, които със своите послания към Диди, успяха да й върнат усмивката. Благотворителната кауза ”С Диди съм...“ обедини хиляди хора, които застанаха зад нея и вдъхнаха на Диди увереност в собствените й сили.

Добри хора, като Рут-Констанс, не се срещат навсякъде. Тя е от хората, към които, като се обърнеш за съдействие… ти дават вяра и надежда за едно по-добро и споделено бъдеще.

Благодарни сме на Рут за примера, който даде на малки и големи!.” - пише Славея Илиева, майката на Диди.

Номинацията получихме от: Славея Илиева

Ако историята от тази номинация е най-впечатляващата за Вас, можете да гласувате за нея с бутона "Харесвам"

bottom of page