top of page
Лео Кадели и платформата “Приятели, Помагайте”, Годишни награди Добрият самарянин, 2019

Лео Кадели от “Приятели, помагайте”, за които

доброто винаги побеждава

Четвърта постъпила номинация за добротворство през 2109 г.

Добротворецът: Лео Кадели и платформата “Приятели, Помагайте”

Добротворството: Добротворството свързва хората. То никога не закъснява… В каузата на самотната майка, останала на улицата с двете си малки деца, след пожар, изпепелил до основи къщата й в с. Загоре, се включва и Лео Кадели  и платформата “Приятели, Помагайте”. Воден от мотото: “Доброто винаги побеждава!”, научил за случая на майката и двете й деца, той докарва безвъзмездно кухненско обзавеждане, техника и домакински уреди в дома на жената и нейните момичетата. 

 

Лео Кадели и хората около него са известни в България с ежедневната си помощ към многобройни каузи - болни деца, възрастни, самотни хора, хора без храна или нормални условия за живот, болници, домове за деца…. Финансовата и материална помощ от Лео и платформата “Приятели, Помагайте”, доброволният труд на доброволци и симпатизанти, достигат и променят различни житейски съдби - сред които е и тази на баба Станка от село Кравино. След като къщата на възрастната жена бе възстановена безплатно от Юсни Ибрям и неговата бригада, Лео Кадели и “Приятели, помагайте” донасят телевизор, легло, гардероб, хладилник, печка и храна за жената, което я кара да се чувства щастлива.

 

За себе си и как е започнали всичко, Лео споделя: “Започнах сам през април 2016 г. при една самотна 81-годишна майка. Майка, която впоследствие ми каза следното: „Помни, сине мой, доброто винаги побеждава!” Толкова ме докосна, че аз заспивах с нейните думи, с образа на нейното лице. А на сутринта се събуждах, оглеждах се в огледалото и си казвах - „Бабо Недке, аз ще бъда това, което искам и нека хората да бъдат с мен!“ Баба Недка откри едно качество в мен, което аз дори и не подозирах, че притежавам. Това качество е добротата и тя ми показа, че чрез искреността си мога да заразявам и други с нея. Да, днес гордо мога да кажа, че успях да заразя десетки хиляди ЧОВЕЦИ, които мислят и действат като мен. Създадох платформата „Приятели, ПОМАГАЙТЕ!“. И това вече не е просто една платформа, вече е едно семейство, в което няма лъжи, инат и умора.

 

Нашето семейство вече не е просто мода, то е начин на живот. Ние имаме честта и привилегията да интегрираме ДОБРОТО!”

 

Номинацията получихме от: Дарина Колева и Светослав Стоянов - екип bTV - Стара Загора 

Ако историята от тази номинация е най-впечатляващата за Вас, можете да гласувате за нея с бутона "Харесвам"

bottom of page