top of page
Доброволци и огнеборци спасяват детски животи при пожар, Годишни награди Добрият самарянин, 2019

Екипът на ДМСГД - Стара Загора, доброволци и огнеборци спасяват десетки детски животи при пожар

Пета постъпила номинация за добротворство през 2109 г.

Добротворците: Екипа на Дома по медико-социални грижи за деца в Стара Загора и доброволците от кварталите “Чумлека” и “ Лозенец”, които рискуваха живота си, за да спасят десетки детски животи.

Добротворството: В края на август 2019 г. край Дома за медико-социални грижи в Стара Загора избухва пожар. За по-малко от час изгарят 60 дка борова гора. Силният вятър разпространява огъня и в двора на дома, като огромни черни облаци дим се отправят право към сградата на институцията. 40 деца, някои от които трудноподвижни, биват изнесени на ръце от персонала на дома и доброволци и евакуирани в безопасна сграда. 

 

По думите на Д-р Юлиян Илчев, дежурен лекар: “Евакуацията я извършихме за около 10 минути. Тази бързина я дължим на хората, както екипът, който работи тук, това са дежурните - медицински сестри, санитари, техниците, огнеборците, така и на хората от ул. "Каменец", това са роми, които дойдоха, без да сме ги викали, и изпълниха гражданския си дълг. Помогнаха ни много.”

 

За съжаление, имената на всички хора, направили добро, включвайки се доброволно в тази спасителна акция, не са известни, но някои от техните лица са записани в репортаж на старозагорския екип на БТВ, които са свидетели и участници в добротворството. 

 

https://btvnovinite.bg/bulgaria/30-deca-sa-evakuirani-zaradi-goljam-pozhar-v-stara-zagora.html

 

Номинацията получихме от: Дарина Колева и Светослав Стоянов - екип bTV - Стара Загора 

Ако историята от тази номинация е най-впечатляващата за Вас, можете да гласувате за нея с бутона "Харесвам"

bottom of page