top of page

Обществено обсъждане на закона за социалните услуги

Актуализирано: 24.06.2019 г.

Областна администрация - Стара Загора домакинства официална среща, на която бе представен и дискутиран разработения проект на Концепция на Закона за социалните услуги,  публикуван за обществено обсъждане на 8 юни 2018 г. на Правителствения портал за обществени консултации на МС и на интернет страницата на МТСП.



Срещата премина под председателството на Областния управител г-жа Гергана Микова.


В общественото обсъждане участваха представители на общините от областта, на държавни и общински социални институции, на неправителствени организации, както и началника на РУО - Стара Загора.


В срещата Сдружение "Самаряни" бе представлявано от г-н Димо Димов-Лемуил, Изпълнителен директор на организацията и член на екипа за областно планиране на социалните услуги към кабинета на Областния управител на Стара Загора.



Участниците в срещата споделиха мнения и препоръки за Закона за социалните услуги.


В срок до 7 юли всики становища ще бъдат внесене в писмен вид в Областна администрация - Стара Загора, след което те ще бъдат изпратени в МТСП.



Сдружение "Самаряни" е член на Координационния съвет за изпълнение на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в Област Стара Загора (ОСРСУ) от 2012 г. до момента, със заповед на Облатния управител на Стара Загора.





22 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page