top of page

Мигове различност


Условили подарените топли мигове през зимния Януари, решаваме да направим нещо различно в този ден заедно с 3 деца и 3 жени от Кризисен център "Самарянска къща" - заминаваме на пътешествие в родната Стара планина. Избираме дестинация Калофер и небезизвестната екопътека "Бяла река". Да достигнеш до началото на пътеката е цяло предизвикателство, но за специалиститие от Кризисния център предизвикателствата са ежедневие и те не се плашат от нищо. След малко повече от час с усмивка и благодарност стоим пред красивата гледка и вдишваме кристалния въздух, усещаме докосването и величието на вековността на планината, звука на птиците, силата на реката и закрилата на гората. Тук сме благодарение на щедростта на дарителите, които подкрепят каузите на "Самаряни" - "Детството не бива да боли!" и "Любовта не бива да боли!". Благодарни сме! За хората, пострадали от насилие, намиращи се в криза, това действа като магия, като докосване от небето, като лъч светлина, глъдка въздух, различност...

Природата има силата на изключителен терапевт!

В ежедневанта си работа, ние от Сдружение "Самаряни" срещаме деца и жени, изпитали болката от насилие, която често остава невидима за другите или е толкова скрита, че нанася жестоки поражения. Като хора и професионалисти ние знаем, че детството и любвата не бива да болят! Ето защо, в рамките на грижата ни за едно по-различно детство и живот без насилие, ние организираме терапевтична работа с децата и жените, защото силно желаем за тях едно различно бъдеще.


Два часа по екопътеката минават като миг, но оставят отражение в сърцата ни и умовете ни. В преодоляването на предизвикателствата на изкачването, спускането, преминаването над буйните, дори страшни понякога води на реката, има сила, която помага да обновим мислите си. И с много свежест в душата поемаме обратно към града, реалността, живота, но някакси по-уверени и благодарни за преживяното.

30 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page