top of page

Сдружение “Самаряни” навършва 24 години!


На 14 декември, 2022 г., Сдружение “Самаряни” отбелязва своя 24-ти рожден ден!


24 години, наситени с много истории… Години, в които са докоснати хиляди човешки съдби, натрупан е огромен професионален опит, обучени са стотици специалисти в попрището на социалната работа, осъществени са редица значими партньорства, привлечени са стотици мотивирани доброволци и щедри дарители… и всичко това - за да подкрепим децата и техните семейства!


24 години история за работата на Сдружение “Самаряни” в полза на общността ни, не се побира лесно в няколко реда… те са написани в хиляди сърца, запечатани са в безкрайно много страници и отекват в часовете неуморен труд и застъпничество…


24 години мисията на Сдружение „Самаряни“ е била и продължава да бъде да работим за тях - за деца, младежи, възрастни и семейства в неравнопоставено положение на територията на община Стара Загора, като подкрепяме отделни хора, групи и цели общности чрез осъществяване на различни дейности и предоставяне на услуги, които са основани на реални потребности, съдействат и изграждат способност за развиване на умения за самопомощ в различни ситуации, подпомагат процеса на интегриране и насърчават личното развитие, повишават или възстановяват социални функции и осигуряват помощ за предотвратяване на последствия.


Помолихме нашия екип и доброволците ни да напишат по една дума, която описва, според тях, дейността на Сдружение “Самаряни”. Получихме много, наситени с благодарност и силно послание, думи. Сред тях избрахме 24, в които откриваме смисъла на нашите 24 години история… и ги превърнахме в предизвикатество! Открийте ги!

остятовнпос, онтдеодатс, взенраипи, ниссртстаоъчп, сявепнощие, снятвро, мисяи, лъссми, яавр, гжраи, ларкаиз, анчизстотвсепъ, тстободррвово, чтием, виханбиу, тйндствооос, натчзаеи, вяол, бродлобиею, оетснцин, дтвосхтенруооо, ежаиевну, санредстъаи, армаясовтсн


За тези 24 думи отправяме предизвикателство: Разшифровайте думите, носещи 24 години самарянска история! Първият човек, разгадал всяка една дума, ще получи от Сдружение “Самаряни”, красив и символичен подарък… и ще се превърне в наш специален съветник за следващите 24 кампании…


Останалите думи пишем тук, за да ги има и за да почетем хората, които ги посветиха на нас: доброСърцати, грижовни, благословени… 24 години… любов, приятелство, добра Надежда, живототворящо вдъхновение, Зараза… Добротворци… Изпадне ли някой в беда, ръка на добър Самарянин ще го изправи!!!

Момичетата на Самаряни са СуперГърлс, ЕнджълГърлс и СамарГърлс!


За следващите 24 години си пожелаваме: Нека ни има - все така ЗАЕДНО! Да самарянстваме неуморимо, вдъхновено и всеотдайно!


ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД С УВЕРЕНОСТ И БЛАГОДАТ!


28 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page