top of page
50 млади хора от Стара Загора, обединени, от вярата в Доброто, Годишни награди Добрият самарянин, 2019

Хората от неформална група “Брат за брата”, които творят чудеса - организират благотворителни кампании и връщат надежда

Трета постъпила номинация за добротворство през 2109 г.

Добротворците: Членовете на групата “Брат за брата” от гр. Стара Загора

Добротворството: Като журналисти, отразяващи ежедневните “горещи” новини, си пожелахме през 2019 г., да срещаме и да разказваме за повече човеци и добротворци… и пожеланието ни настигна - попаднахме на група младежи “Брат за брата”.  Те са следващата наша номинация. Сигурно сте чували за тях, но може и да не сте виждали лицата им. Те са около 50 млади хора от Стара Загора, обединени, според нас, от вярата в Доброто. 

 

За себе си казват, че са напълно независима група от обикновени граждани с патриотични възгледи и силни родолюбци, млади българи от Стара Загора, за които няма значение каква музика слушаш, каква кола караш или колко пари имаш, ако си част от “Брат за брата”, то ти си равен с всеки от останалите. Най-голямата им цел е създаването на общество/общност, където хората си помагат взаимно. 

 

Тези момчета творят чудеса - организират благотворителни кампании и връщат надежда. Една от достойните каузи, зад които застанаха беше каузата на майка с две малки дъщери, които останаха на улицата, след като пожар изгори дома им до основи в старозагорското село Загоре. Хората от “Брат за брата” помогнаха надеждата да се върне в самотната майка, като докараха и подариха пълно обзавеждане за детска стая за новоизградената след пожара къща. В продължение на месеци инициираха благотворителни кампании в подкрепа на момиченце, което се бори да проходи и финансираха рехабилитациите й в чужбина. Участваха като доброволци в разчистването на Стара Загора след страшната буря на 31 май, тази година, когато градът беше блокиран от нападалите дървета, счупени клони и преобърнати предмети. Момчетата от “Брат за брата” не мигнаха цяла нощ, заедно с работниците от чистотата. На следващия ден в Централна градска част нямаше и следа от повалените от бурята дървета. Дейността им съвсем не спира дотук и цялото им добротворство сигурно не е разказано в тази номинация, но дори и само тези щрихи правят достойни тези момчета за номинация за Конкурса “Добрият Самарянин” 2019 г.

 

Номинацията получихме от: Дарина Колева и Светослав Стоянов - екип bTV - Стара Загора 

Ако историята от тази номинация е най-впечатляващата за Вас, можете да гласувате за нея с бутона "Харесвам"

bottom of page