top of page
Man Driving in Car

Теодор Тодоров, който спаси млад мъж след автомобилен инцидент и появата на смъртоносна волтова дъга

Втора постъпила номинация за добротворство през 2109 г.

Добротворецът: Теодор Тодоров от с. Мъдрец

Добротворството: Той се казва Теодор Тодоров, от село Мъдрец. На 21 години е. Мечтае да стане полицай. Вече е станал ЧОВЕК. 

 

В един мартенски ден в началото на пролетта, Теодор си е у дома, когато чува страхотен трясък. Излиза навън и вижда, че лек автомобил се е забил в електрически стълб, който е огънат на две от удара. Младежът вижда волтова дъга. Обажда се на 112 и понеже шофьорът на автомобила все още е в колата, той се впуска към него,  успява да го достигне и да го изведе на безопасно разстояние от мястото на инцидента. Полицаите, които се отзовават на сигнала, са категорични, че действията на младия мъж са били адекватни и че намесата му е спасила живот. 

Зад волана на катастрофиралата кола е млад мъж, баща на 6-годишно момиченце. Не крие, че живее втори живот, благодарение на Теодор, бързата реакция на полицията и спешна помощ.

Историята на Теодор достигна до старозагорския екип на bTV чрез социалните мрежи. Младежът отказваше да говори за стореното - според него това е нещо, което би направил всеки човек, но ние вярваме че добротворството трябва да бъде разказано, показано и отличено и затова номинираме Теодор за Годишните награди “Добрият Самарянин” 2019 г.

 

Номинацията получихме от: Дарина Колева и Светослав Стоянов - екип bTV - Стара Загора 

 

Ако историята от тази номинация е най-впечатляващата за Вас, можете да гласувате за нея с бутона "Харесвам"

bottom of page