top of page

НОМИНАЦИИ ЗА ДОБРОТВОРЦИ, 2019

Добрият самарянин, 2019, подкрепа за дете с физически и ментални дефицити

Семейство Иван и Тони Николови, които подкрепиха дете с физически и ментални дефицити да порасне и да се реализира в живота

Първа постъпила номинация за добротворство през 2109 г.

Добротворците: семейство Иван и Тони Николови

Добротворството: Момичето, което е докоснато и променено от добротворството на сем. Николови се казва Деси. Тя е израснала без родителски грижи, като от ранна възраст е диагностицирана с ментални и физически увреждания. Тони Николова се запознава с момичето при посещенията си, като служител на църква "Месия" в ДДЛРГ в с. Сладък Кладенец, през деветдесетте години.

Спасен млад мъж, след автомобилен инцидент, Годишни награди Добрият самарянин, 2019

Tеодор Тодоров, който спаси млад мъж след автомобилен инцидент и появата на смъртоносна волтова дъга

Втора постъпила номинация за добротворство през 2109 г.

Добротворецът: Теодор Тодоров от с. Мъдрец

Добротворството: Той се казва Теодор Тодоров, от село Мъдрец. На 21 години е. Мечтае да стане полицай. Вече е станал ЧОВЕК.

50 млади хора от Стара Загора, обединени от вярата в Доброто, Годишни награди Добрият самарянин, 2019

Хората от неформална група “Брата за брата”, които творят чудеса - организират благотворителни кампании и връщат надежда

Трета постъпила номинация за добротворство през 2109 г.

Добротворците: Членовете на групата “Брата за брата” от гр. Стара Загора

Добротворството: Като журналисти, отразяващи ежедневните “горещи” новини, си пожелахме през 2019 г., да срещаме и да разказваме за повече човеци и добротворци… и пожеланието ни настигна - попаднахме на група младежи “Брат за брата”.  Те са следващата наша номинация. Сигурно сте чували за тях, но може и да не сте виждали лицата им. Те са около 50 млади хора от Стара Загора, обединени, според нас, от вярата в Доброто. 

Лео Кадели и платформата “Приятели, Помагайте”, Годишни награди Добрият самарянин, 2019

Лео Кадели от “Приятели, помагайте”, за които

доброто винаги побеждава

Четвърта постъпила номинация за добротворство през 2019 г.

Добротворецът: Лео Кадели и платформата “Приятели, Помагайте”

Добротворството: Добротворството свързва хората. То никога не закъснява… В каузата на самотната майка, останала на улицата с двете си малки деца, след пожар, изпепелил до основи къщата й в с. Загоре, се включва и Лео Кадели и платформата “Приятели, Помагайте”. Воден от мотото: “Доброто винаги побеждава!”, научил за случая на майката и двете й деца, той докарва безвъзмездно кухненско обзавеждане, техника и домакински уреди в дома на жената и нейните момичетата.  

Доброволци и огнеборци спасяват десетки детски животи при пожар, Годишни награди Добрият самарянин, 2019

Екипът на ДМСГД - Стара Загора, доброволци и огнеборци спасяват десетки детски животи при пожар

Пета постъпила номинация за добротворство през 2019 г.

Добротвореците: Екипа на Дома по медико-социални грижи за деца в Стара Загора и доброволците от кварталите “Чумлека” и “ Лозенец”, които рискуваха живота си, за да спасят десетки детски животи.

Добротворството: В края на август 2019 г. край Дома за медико-социални грижи в Стара Загора избухва пожар. За по-малко от час изгарят 60 дка борова гора. Силният вятър разпространява огъня и в двора на дома, като огромни черни облаци дим се отправят право към сградата на институцията. 40 деца, някои от които трудноподвижни, биват изнесени на ръце от персонала на дома и доброволци и евакуирани в безопасна сграда.   

Валентина Андрейчева помага на момиче в ситуация на насилие, Годишни награди Добрият самарянин, 2019

Валентина Андрейчева не остава безучастна и помага

на момиче, изпаднало в ситуация на насилие

Шеста постъпила номинация за добротворство през 2019 г.

Добротворецът: Валентина Андрейчева, млада жена и учител, добротворец с непреклонен дух пред несправедливостите.

Добротворството: Септември е. Едва 21 часа вечерта. Отнякъде се чува плач, а в далечината се мяркат момче и момиче. Конфликт. Момчето, видимо агресивно, стиска здраво момичето, което не може да се откъсне от захвата му. Ситуацията не изглежда никак добре. Може би, повечето хора, ще решат че това не е нещо необичайно, а просто личен проблем, конфликт между двойка и не им е работа да се месят. Но не и Валентина. Въпреки притеснението от случващото се тя решава да се намеси.  

bottom of page